Home > Nieuws > Altera koopt 40 appartementen in binnenstad Gouda

Altera koopt 40 appartementen in binnenstad Gouda

27-11-2013

Altera Vastgoed heeft 40 appartementen aangekocht in het project Koningshof in Gouda. Koningshof is gelegen op een historisch waardevolle locatie in de Goudse binnenstad en wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Blauwhoed en Gebr. Blokland. Naast de 40 appartementen ontwikkelen Blauwhoed en Gebr. Blokland in Koningshof nog 29 eengezinswoningen voor particuliere verkoop.

In het plangebied staan daarnaast verschillende monumentale panden die gerestaureerd worden en integraal onderdeel worden van het plan.

Blauwhoed, Gebr. Blokland en Altera tekenden de koopovereenkomst voor de 40 appartementen, verdeeld over twee gebouwen, met uitzicht op de Vest en de Turfsingel. De appartementen, die variëren tussen 88 en 93 m2, worden met een eigen parkeerplaats verhuurd in de vrije sector. De 29 grondgebonden woningen gaan op 28 november in verkoop.

Unieke binnenstedelijke locatie

Koningshof is een bijzonder project vanwege de unieke binnenstedelijke locatie, de integratie met de monumentale panden en de uiteenlopende woningtypes die er een plaats krijgen. Bijzonder is ook dat een groot deel van de woningen een parkeerplek in een monumentale parkeergarage aan het Raam krijgt.

Monumentale panden integraal onderdeel van het plan

Op de locatie van Koningshof stond vroeger de Plateelfabriek. Nu staan hier nog verschillende monumentale panden die tot het beschermd stadsgezicht van Gouda horen. Als onderdeel van de ontwikkeling worden op korte termijn deze panden ook gerestaureerd en voorzien van een nieuwe bestemming. De gemeentelijke monumentale panden aan het Raam en de Bakkerij worden herontwikkeld tot woningen en het Rijksmonument de Kleischuur wordt een restaurant.

De woningen van Koningshof sluiten qua architectuur en stedenbouw aan op de monumentale panden. Hierdoor wordt het plangebied een aantrekkelijke mix van oud en nieuw. Blauwhoed en Gebr. Blokland realiseerden in Koningshof eerder al 46 woningen in zeer diverse woningtypen. Met deze 40 appartementen en 29 eengezinswoningen komt de voltooiing van dit unieke stukje Gouda een stapje dichterbij.

Nieuwsoverzicht