Home > Nieuws > Nieuwbouw Meubelplein Ekkersrijt geopend voor publiek

Nieuwbouw Meubelplein Ekkersrijt geopend voor publiek

14-01-2013

SON EN BREUGEL – De nieuwbouw van Meubelplein Ekkersrijt is maandag 14 januari geopend voor publiek. Na de grootschalige renovatie van de bestaande panden is nu ook de spectaculaire nieuwbouw opgeleverd, een uitbreiding van het complex met 24.000 vierkante meter vloeroppervlak. Het volledig getransformeerde Meubelplein is met 45.000 vierkante meter één van de grootste winkelcomplexen in Zuid-Nederland. De grote feestelijke opening zal plaatsvinden op vrijdag 1 maart.

Altera Vastgoed, eigenaar van Meubelplein Ekkersrijt, investeert in totaal circa € 34 miljoen in de totale vernieuwing van het complex. Brink Groep heeft Altera ondersteund bij de plannen. 

Alle oorspronkelijke huurders zijn teruggekeerd in het vernieuwde Meubelplein, waaronder Trendhopper, Carpet Right, Lederland, De Bedenkers, Montel, Sanders, Swiss Sense en Prénatal. Daarnaast is er een groot aantal nieuwe formules op het gebied van wonen en elektronica, zoals Sijben Wooncenter, Pronto Wonen, Auping Plaza, Keukenkampioen, Goergen, Natuzzi, Boonman, Morgana, Leen Bakker, Blokker Tuin, De Meubelkoning, Kvik, Kuka, Chateau D’Ax en BCC. Cox&Co exploiteert diverse horecaformules. Er zijn nog enkele units beschikbaar voor de verhuur. Het centrummanagement wordt verzorgt door CBRE en de verhuur is in handen van CBRE en LMBS Retail.

Altera Vastgoed NV is een vastgoedfonds ten behoeve van Nederlandse pensioenfondsen. Het totaal belegd vermogen van het fonds bedraagt ruim € 1,7 miljard, waarvan ruim € 700 miljoen in winkels. Bouwbedrijf Pennings is een zelfstandige werkmaatschappij van de Koninklijke BAM Groep en actief op het gebied van ontwikkeling, utiliteitsbouw, woningbouw en renovatie & onderhoud. Pennings telt 120 medewerkers en heeft een jaaromzet van circa 60 miljoen euro.

Nieuwsoverzicht