Home > Nieuws > Altera koopt 68 vrije sector huurwoningen en garage in Amsterdam

Altera koopt 68 vrije sector huurwoningen en garage in Amsterdam

18-12-2012

Het sectorale vastgoedfonds Altera Vastgoed NV heeft 68 vrije sector appartementen en de onderliggende parkeergarage met 82 parkeerplaatsen in complex De Keyzer in Amsterdam gekocht van Woonstichting De Key. De aankoopprijs bedraagt ca. € 21 miljoen.

Alle woningen zijn verhuurd.  Voor de huurders verandert er niets. Het beheer blijft in handen van Jacobus Recourt.

René Hogenboom, algemeen directeur van Altera, is verheugd over de mogelijkheid dit project te kopen van een corporatie. “Wij zijn intensief in contact met corporaties om samen met hen de mogelijkheid te verkennen relatief jonge of nog te realiseren vrije sector woningcomplexen te verwerven. Vooral in de Noordvleugel van de Randstad. Dit is een mooi eerste resultaat. De exploitatie blijft voor verhuur bestendig en wij zijn een institutionele partij met een lange termijn horizon”

Multifuctioneel gebouw De Keyzer
Het complex De Keyzer ligt in stadsdeel Centrum, de wijk Oostelijke eilanden en Kadijken, aan de Czaar Peterstraat/Blankenstraat en staat op eigen grond. Het complex heeft naast de 68 vrije sector huurappartementen  en de parkeergarage die door Altera zijn gekocht 14 woningen voor zorgaanbieder Amsta, bedrijfsruimtes en een dienstencentrum met zorg- en welzijnsdiensten. Deze maatschappelijke ruimten blijven in eigendom van De Key.  De opbrengst van de verkoop investeert De Key in haar kerntaken; het verhuren, onderhouden en bouwen van sociale huurwoningen.

De Keyzer is vorig jaar onderscheiden met de Zuiderkerkprijs. Deze Amsterdamse architectuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste woningbouwproject in de hoofdstad.

Nieuwsoverzicht