Home > Nieuws > Altera Vastgoed vergroot portefeuilles met 1000 woningen en twee winkelcomplexen

Altera Vastgoed vergroot portefeuilles met 1000 woningen en twee winkelcomplexen

03-09-2012

Het private en sectorale vastgoedfonds Altera Vastgoed breidt de woningportefeuille uit met 1000 woningen. In het eerste halfjaar zijn nieuwbouw appartementencomplexen in Nijmegen (53) en Dordrecht (33) opgeleverd, terwijl in de tweede helft van het jaar nog appartementen volgen in Rotterdam Centrum (48) en in Utrecht (23). Voorts is een bestaand appartementencomplex uit 2011 verworven in Aerdenhout (24). De pijplijn bestaat onder andere uit twee in aanbouw genomen appartementencomplexen te Amstelveen (113).

In augustus is vastgoed ingebracht door een bedrijfstakpensioenfonds in ruil voor aandelen, omdat het pensioenfonds in het vervolg alleen nog maar indirect in vastgoed wenst te beleggen. Met deze totale inbrengtransactie is een vermogenswaarde gemoeid van ruim € 134 miljoen.

Het ingebrachte vastgoed bestaat uit vijftien bestaande woningcomplexen met 352 eengezinswoningen en 361 appartementen gelegen in de gemeenten Den Haag/Scheveningen, Soesterberg, Doorn, Amersfoort, Oosterhout, Uden, Hoofddorp, Maastricht, Almere, Tilburg, Malden, Wormerveer en Harderwijk. Tevens werd daardoor de winkelportefeuille uitgebreid met een centrumproject te Wormerveer (5.834 m2 vvo) en drie winkelpanden in het centrum van Den Bosch (2.700 m2 vvo).

Het aantal in Altera Vastgoed participerende pensioenfondsen zal door nieuwe toetredingen groeien naar 30.

Commentaar van René Hogenboom, algemeen directeur van Altera Vastgoed: ”De trend bij pensioenfondsen om indirect in vastgoed te beleggen zet nog steeds door en het is verheugend te constateren dat Nederlandse pensioenfondsen via Altera in de Nederlandse markt willen blijven investeren. Door de nieuwe participanten en de aanvullende wensen van de bestaande participanten kunnen wij nog verder uitbreiden met ruim € 200 miljoen. Ons motto ‘van en voor pensioenfondsen’ en het beschikken over eigen vermogen, zonder gebruik te maken van externe financiering, leidt daardoor nog steeds tot een netto vermogensgroei.”

Nieuwsoverzicht