Home > Nieuws > Nieuwbouw Ekkersrijt bereikt hoogste punt

Nieuwbouw Ekkersrijt bereikt hoogste punt

27-03-2012

AMSTELVEEN/SON EN BREUGEL – De vlag ging donderdag 22 maart in top boven Meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel. De bouwers vierden het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw. De uitbreiding met 24.000 vierkante meter extra vloeroppervlak verloopt voorspoedig. Bouwbedrijf Pennings uit Rosmalen prognosticeert dat het nieuwe gedeelte in het voorjaar van 2013 wordt geopend. Het Meubelplein zal dan met 45.000 vierkante meter één van de grootste winkelcomplexen in Zuid-Nederland zijn.

Het ontwerp voor de uitbreiding is een mengeling van open en overdekte winkelpromenades, met elkaar verbonden door trappen en liften. Twee hellingbanen die in de voorgevel geïntegreerd zijn, leiden naar een parkeerdek met plaats voor vijfhonderd auto’s. De blikvanger van het complex is een bolvormig, stalen winkelpaviljoen van drie etages in het midden. Rondom dit ‘hart van Ekkersrijt’ reiken stalen sprieten tot 25 meter de lucht in. Met de plaatsing van de langste spriet is het hoogste punt bereikt. Om de sprieten heen brengt Pennings nog 1.250 meter ‘tagliatelle’ van lasergesneden beplating aan.

Bouwbedrijf Pennings is sinds 2009 betrokken bij de ontwikkeling en bouw van het Meubelplein. De renovatie van de niet gesloopte panden, is halverwege 2011 afgerond. In september startte de nieuwbouw. De eigenaar van het winkelcomplex, Altera Vastgoed uit Amstelveen, investeert ongeveer € 34 miljoen in de vernieuwing. Projectmanagement en verhuur zijn in handen van LMBS Retail alsmede SCM Development Services en SCM Leasing, onderdeel van CBRE Nederland. Alle zittende huurders keren in het vernieuwde Meubelplein terug. Daarnaast is er een groot aantal nieuwe formules op het gebied van wonen en elektronica, zoals Pronto Wonen, Auping, Keukenkampioen, Leen Bakker, Blokker Tuin en BCC. Cox&Co verzorgt de horeca. Voor de laatste units wordt uit de markt veel belangstelling getoond.

Nieuwsoverzicht