Home > Nieuws > Altera Vastgoed koopt 30 appartementen van Blauwhoed en Gebr. Blokland in binnenstad Gouda

Altera Vastgoed koopt 30 appartementen van Blauwhoed en Gebr. Blokland in binnenstad Gouda

13-10-2016

Altera Vastgoed heeft 30 appartementen aangekocht in het project Koningshof in Gouda. Koningshof wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Blauwhoed en Gebr. Blokland en is gelegen op een historisch waardevolle locatie in de Goudse binnenstad.

In het plangebied staan verschillende monumentale panden die gerestaureerd worden en integraal onderdeel zijn van het plan. Met deze aankoop, vergroot Altera haar bezit in Koningshof tot totaal 70 appartementen.

Koningshof is een bijzonder project vanwege de unieke binnenstedelijke locatie, de integratie met de monumentale panden en de uiteenlopende woningtypes die er een plaats krijgen.

Blauwhoed, Gebr. Blokland en Altera tekenden de koopovereenkomst voor de 30 appartementen. De appartementen hebben drie- of vier kamers en een oppervlakte van 77 tot 100 m2 met grote balkons aan de Turfsingel. Altera gaat de appartementen, met ondergelegen parkeergarage, verhuren in de vrije sector. Dat betekent een uitgelezen kans voor diverse doelgroepen om op deze bijzondere locatie in de Goudse binnenstad te wonen.

Op de locatie van Koningshof heeft vroeger de Plateelfabriek gestaan. Nu staan hier nog verschillende monumentale panden die tot het beschermd stadsgezicht van Gouda horen. Als onderdeel van de ontwikkeling worden deze panden ook gerestaureerd en voorzien van een nieuwe bestemming.

De woningen van Koningshof sluiten qua architectuur en stedenbouw aan op de monumentale panden. Hierdoor wordt het plangebied een aantrekkelijke mix van oud en nieuw. Blauwhoed en Gebr. Blokland realiseerden in Koningshof eerder al 115 woningen in zeer diverse woningtypen.

De bouwstart wordt in het vierde kwartaal van 2016 verwacht, met een oplevering in het eerste kwartaal van 2018.

Huurders kunnen zich inschrijven via www.hurenindekoningshof.nl. Meer informatie over Koningshof is te vinden op www.koningshofgouda.nl

Nieuwsoverzicht