Home > Nieuws > Altera Vastgoed NV verkoopt solitaire winkelportefeuille

Altera Vastgoed NV verkoopt solitaire winkelportefeuille

11-07-2016

Altera Vastgoed NV heeft 31 solitaire winkelpanden verkocht aan een buitenlands institutioneel fonds, welke vertegenwoordigd wordt door Rubens Capital Partners. De portefeuille van 31 binnenstedelijke objecten bestaat uit 40 winkelunits en 12 woningen verspreid over Nederland. Huurders zijn onder andere Kruidvat, Mc Donalds, Rituals, T-Mobile, Holland&Barett, Vodafone, Etos en Lucardi

De verkoop past in de strategie van Altera Vastgoed om de winkelportefeuille te optimaliseren en zich te richten op de kerngebieden van de grotere steden en ondersteunende gemakscentra.

Commentaar van René Hogenboom, algemeen directeur Altera: “Wij zijn verheugd over het verloop van de transactie en het resultaat voor de aandeelhouders. Onze focus ligt nu op de verdere versterking en uitbreiding van de sector Winkels. Recent is besloten dat Altera ook toegankelijk is voor andere aandeelhouders dan Nederlandse pensioenfondsen, zoals verzekeraars en professionele beleggers, ook uit het buitenland. Met de uitbreiding van verschillende typen aandeelhouders zullen wij de ingezette groei binnen de sector Winkels verder vormgeven.”

Altera werd voor de transactie geadviseerd door Cushman & Wakelfield, Boekel trad op als juridisch adviseur.

De acquisitie past binnen de strategie van de koper, die reeds een substantiële winkelportefeuille in Nederland bezit. Rubens Capital Partners, was intensief betrokken bij de acquisitie en is verantwoordelijk voor het asset management van de portefeuille.

ING en Nationale Nederlanden hebben de portefeuille gefinancierd en DLA Piper was namens de koper betrokken als juridisch adviseur. 

Nieuwsoverzicht