Home > Nieuws > Altera Vastgoed verkoopt Kantorenportefeuille aan Goldman Sachs

Altera Vastgoed verkoopt Kantorenportefeuille aan Goldman Sachs

22-02-2016

Altera Vastgoed heeft de gehele Kantorenportefeuille, bestaande uit 20 gebouwen, verkocht aan Goldman Sachs. In september 2015 is door Altera het besluit genomen niet meer Kantoren als beleggingssector aan te bieden, waarna door middel van een internationaal uitgezette tenderprocedure de portefeuille te koop is gezet.

Het betreft in totaliteit 111.922 m2 vloeroppervlak verdeeld over gebouwen, die voor meer dan driekwart gelegen zijn in de Randstad, waaronder Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

De verkoopopbrengst is nagenoeg gelijk aan de taxatiewaarde ultimo 2015.

Tevens heeft Goldman Sachs zeven objecten uit de Bedrijfsruimteportefeuille verworven met een vloeroppervlak van in totaliteit 68.664 m2. Deze objecten zijn gelegen in Hoofddorp, Delfgauw, Schiedam, Dordrecht, Amersfoort, Breda en Duiven. De verkoopopbrengst ligt nipt boven de taxatiewaarde ultimo 2015.

Commentaar van René Hogenboom, algemeen directeur Altera: “Wij zijn verheugd over het voorspoedige verloop van de transacties en het resultaat voor de aandeelhouders in de sectoren Kantoren en Bedrijfsruimten. Onze focus ligt nu op de verdere uitbouw van de sectoren Woningen, Winkels en Bedrijfsruimten. Recent is besloten dat Altera ook toegankelijk is voor andere aandeelhouders dan alleen maar Nederlandse pensioenfondsen zoals verzekeraars en professionele beleggers. Uit zowel Nederland als het buitenland en dat geldt dan ook voor buitenlandse pensioenfondsen. Met de uitbreiding van verschillende typen aandeelhouders zullen wij de ingezette groei binnen die drie sectoren verder vormgeven.”

Altera werd voor de transacties met Goldman Sachs geadviseerd door DTZ Zadelhoff in collegiaal verband met BNP Parisbas Real Estate, Boekel trad op als juridisch adviseur.

Goldman Sachs werd geadviseerd door CBRE en Loyens & Loeff. Valad Europe adviseerde eveneens Goldman Sachs en treedt tevens op als in de portefeuille participerende asset manager.

Mark McLaughlin, Managing Director Valad Benelux: "De verworven portefeuille omvat enkele kwalitatief hoogwaardige, bekende gebouwen en is een waardevolle toevoeging aan onze al sterke portefeuille in Nederland. Het werk dat we tot dusverre voor Goldman Sachs hebben gedaan met betrekking tot de Omikron- en Chronos-portefeuilles, door onze lokale kennis en waarde toevoegende asset managementstrategieën in te zetten, geeft aan dat we goed in staat zijn om het lopende management van de portefeuille op ons te nemen."

Nieuwsoverzicht