Home > Nieuws > Woningportefeuille Altera 100% groen

Woningportefeuille Altera 100% groen

02-12-2015

De Woningportefeuille van Altera Vastgoed heeft de 100% groene status bereikt. Alle woningen in de portefeuille zijn voorzien van een groen A, B of C energielabel. Dit resultaat is bereikt door het o.a. objectgewijs toepassen van maatregelen zoals HR++ glas, HR ketels en zonnepanelen in bestaande objecten. Ook de toevoeging van nieuwe energiezuinige woningprojecten aan de portefeuille draagt bij aan dit resultaat.

Naast energiezuinigheid besteedt Altera aandacht aan andere duurzaamheid aspecten, zoals materialengebruik, waterbesparing, gezondheid en comfort. Hiertoe zijn woningobjecten in de bestaande portefeuille beoordeeld door een onafhankelijke partij met de meetlat GPR Gebouw. Met GPR Gebouw wordt de duurzaamheid getoetst aan de hand van de 5 thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Op basis hiervan worden maatregelen genomen om ten minste score 7 te behalen.

Onlangs werd de Woningportefeuille al uitgeroepen tot Europese sectorleider van alle deelnemende niet beursgenoteerde woningfondsen in de GRESB sustainability benchmark van 2015, met zelfs een tweede positie wereldwijd.

Erwin Wessels, directeur Portefeuillemanagement van Altera Vastgoed: “ Duurzaamheid is vanaf 2008 geïntegreerd in ons beleggingsbeleid en sindsdien hebben wij er stelselmatig hard aan gewerkt om deze mijlpaal te bereiken. Dat stemt niet alleen onze huurders tot tevredenheid, maar sluit ook aan op de eisen die onze aandeelhouders steeds indringender stellen aan de bijdrage die hun vastgoedbeleggingen moeten leveren aan het tegengaan van de klimaatverandering” 

Nieuwsoverzicht