Home > Nieuws > Altera Vastgoed breidt uit met 125 miljoen in Woningen

Altera Vastgoed breidt uit met 125 miljoen in Woningen

21-04-2015

Het sectorfonds Woningen van Altera Vastgoed zal dit jaar stevig uitbreiden. Aandeelhouders hebben de afgelopen periode hun beleggingswensen voor Woningen uitgebreid met 125 miljoen (ultimo 2014). Tegelijkertijd heeft de organisatie zich sterk gericht op het kunnen honoreren van deze uitbreiding door de aanschaf van bestaande woningcomplexen en te realiseren nieuwbouwprojecten die voldoen aan het zoekprofiel voor de woningportefeuille.

In Gouda werd recent een complex uit 2012 met 37 appartementen en parkeerplaatsen verworven voor 6,35 miljoen, terwijl in Nijmegen, Scheveningen, Gouda, Haarlem en Amsterdam(3) in totaal 7 projecten met 327 appartementen in aanbouw zijn op binnenstedelijke locaties met een gezamenlijke investering van 89 miljoen. De pijplijn aan mogelijk dit jaar te starten projecten bevat 207 binnenstedelijk gelegen appartementen in Amstelveen, Waalwijk en Hoofddorp met een gezamenlijke investeringswaarde van 45 miljoen.

Hoewel algemeen in de markt bekend is, dat het lastig is voor institutionele woningbeleggers om passende objecten of projecten te verwerven en te kunnen voldoen aan de sterk toegenomen wens van Nederlandse institutionele beleggers, verwacht Altera op basis van exclusieve contacten dit jaar nog meer nieuwe projecten te contracteren in diverse gemeenten in de Randstad.

Nieuwsoverzicht