Home > Nieuws > Metamorfose Woonboulevard ‘Kaap de Goede Hooplaan’ Utrecht gestart

Metamorfose Woonboulevard ‘Kaap de Goede Hooplaan’ Utrecht gestart

18-03-2015

Utrecht - De winkelpanden aan de Kaap de Goede Hooplaan 20 t/m 100 te Utrecht worden in de komende maanden grootschalig gerenoveerd. In opdracht van Altera Vastgoed uit Amstelveen voorziet Bouwbedrijf Pennings uit Rosmalen het complex van compleet nieuwe gevels en daarmee een geheel vernieuwde uitstraling.

Eigenaar Altera Vastgoed investeert ongeveer 3 miljoen Euro in de totale vernieuwing en verduurzaming van dit winkelcomplex. Kontek (onderdeel van Brink Groep) heeft Altera ondersteund bij de plannen. Het centrummanagement wordt verzorgd door CBRE.In het pal naast IKEA gelegen complex aan de Kaap de Goede Hooplaan zijn elf winkels gevestigd, te weten: Auping Plaza, Hartog Wonen, Profijt Meubel, Goossens Wonen, Swiss Sense, Morgana, Goossens Slapen, Baby-Dump, Beter Bed, Beddenreus en Grando. Tijdens de renovatie zijn alle winkels gewoon geopend en goed toegankelijk voor consumenten!

Bouwbedrijf Pennings is als ontwikkelaar en bouwer betrokken bij de renovatie van dit deel van de Utrechtse Woonboulevard. In 2013 werden inpandig al een aantal units in het complex grootschalig verbouwd. Nu krijgt de gevel van hele complex (16.000m²) een totale make-over.

Samen met VVKH Architecten uit Leiden is een slimme renovatie bedacht, waarbij de winkels gewoon open blijven en het complex toch een geheel nieuwe en eigen uitstraling krijgt. Dit in nauwe samenwerking met de zittende huurders en de gemeente Utrecht.

Alle gevels worden vernieuwd, waarmee het complex (daterend uit de jaren ’60) tevens uitstekend wordt geïsoleerd. De huidige luifels worden gesloopt en vervangen door nieuwe glazen luifels, circa 85 centimeter hoger dan de bestaande om de onderliggende winkelpuien optisch hoger te maken.

‘Ook de gemeente Utrecht is blij met het vernieuwingsplan voor het complex van Altera’, zegt Wim Beelen, senior gebiedsmanager. ‘Samen met de uitbreiding van IKEA van 18.000 naar 40.000 m², met een uniek voetbalcomplex op het dak van de parkeergarages, wordt hiermee in de zuidwesthoek van de woonboulevard een grote en gewenste kwaliteitssprong gemaakt. Daarmee wordt winkelen op de boulevard extra aantrekkelijk. Tevens zal er worden geïnvesteerd in de openbare ruimte. Inmiddels zijn de eerste 2 fasen van een nieuwe gebiedsontsluitingsweg voor de woonboulevard aangelegd. De 3e fase (ten zuiden van de A12) zal in 2016 worden gerealiseerd, na de renovatie van de Galecopperbrug. Er zullen in het gebied meer plannen volgen die uiteindelijk samen zorgen voor de totale vernieuwing van de boulevard. Al deze plannen passen goed in het ontwikkelkader, dat is opgesteld in samenwerking met Woonboulevard Utrecht en vastgesteld door de gemeente.’    

Nieuwsoverzicht