Home > Nieuws > Altera Vastgoed en Stadgenoot verwerven samen 159 appartementen aan het IJ in Amsterdam

Altera Vastgoed en Stadgenoot verwerven samen 159 appartementen aan het IJ in Amsterdam

22-12-2014

IBB Kondor (VolkerWessels) is op 1 oktober jl. gestart met de realisatie van het appartementencomplex Costa Rica aan de IJ-oevers. Het complex omvat 66 vrije sector huurappartementen voor Altera en 93 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Stadgenoot. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal van 2016.

Costa Rica is het sluitstuk van project ArgentiniŽ, waardoor de laatste bouwkavel van de zuidelijke IJ-oevers is ingevuld. In nauwe samenwerking tussen IBB Kondor, Stadgenoot en Altera is een elf lagen hoog wooncomplex ontworpen, dat voor de eerste 5 lagen bestaat uit sociale huurwoningen in diverse variaties: van studioís tot drie kamer appartementen.

Altera neemt de daarboven gelegen zes etages af, bestaande uit twintig twee- en veertig drie- kamerappartementen, allen met een balkon van ca. 12 m2, alsmede zes penthouses met riante terrassen. Ieder gebouwdeel beschikt over een eigen centrale entree.

IBB Kondor realiseerde ook het naastgelegen project ArgentiniŽ (bestaande uit een parkeergarage met 360 plaatsen, en twee woonblokken met 108 appartementen ieder). Stadgenoot was de oorspronkelijke eigenaar/ontwikkelaar van ArgentiniŽ en heeft vorig jaar ťťn van de woonblokken verkocht aan Altera. Met de verwerving van Costa Rica heeft Altera de afgelopen periode 360 vrije sector huurappartementen verworven in Amsterdam.†

Nieuwsoverzicht