Home > Nieuws > Gouden Baksteen voor Altera Vastgoed

Gouden Baksteen voor Altera Vastgoed

19-09-2012

Altera Vastgoed is tijdens het 21ste Vastgoedsymposium van Jones Lang LaSalle (JLL), dat 18 september plaats vond in Het Kurhaus in Scheveningen, voor de tweede keer door branchegenoten verkozen tot vastgoedbelegger van het jaar en kreeg de Gouden Baksteen uitgereikt.

Michael Hesp, Head of Research van Jones Lang LaSalle gaf aan dat de toekenning van de prijs het resultaat is van een onderzoek onder institutionele beleggers.

De motivatie bestond uit drie termen die volgens hem op de winnaar van toepassing zijn: faster, better and cheaper. Daarmee doelde hij op de consistente beleggingsstrategie zonder vreemd vermogen, die uitstekend past binnen de huidige marktomstandigheden. De sterke gerichtheid op het belang van de aandeelhouders en de lage managementkosten. Verder werd gewezen op de kwaliteit van de vastgoedportefeuille.

René Hogenboom, directievoorzitter van Altera Vastgoed, kreeg de prijs – waar een geldbedrag van €5000 aan verbonden is en te besteden aan een goed doel – uit handen van dagvoorzitter Roelof Hemmen (RTL4 Nieuws).

Hogenboom memoreerde in zijn dankwoord de bijzondere betekenis van de prijs als objectieve uitkomst van een enquête onder institutionele beleggers en het feit dat het de tweede maal was dat Altera de prijs in ontvangst mag nemen. De vorige werd in 2007 toegekend.

Nieuwsoverzicht